10/05/2011 20' 4''
Anglès

The Otolith Group és un col·lectiu artístic fundat a Londres el 2000 per Anjalika Sagar i Kodwo Eshun. El nom prové dels otòlits, uns cristalls de calci suspesos al líquid endolimfàtic de l'oïda interna que són els responsables de l'equilibri. A través d’un repertori eclèctic de materials (pel·lícules, textos, documents, fotografies, pintures, so i música), The Otolith Group reflexiona sobre la naturalesa de la percepció i es lliura a la construcció de noves temporalitats.

Present, passat i futur s'intercalen a la seva obra amb la mateixa intensitat que ho fan la realitat i la ficció, desestabilitzant així els relats dominants de la cultura occidental i apuntant cap a les incoherències del món postcolonial. El grup fa una ciència-ficció del present que rescata moments oblidats de la història i els projecta cap al futur. Per aproximar-se a l'obra de Sagar i Eshun convé deixar de banda les barreres metodològiques tradicionals establertes entre creadors, crítics i comissaris.

Sagar i Eshun creen, analitzen, interpreten i reinterpreten la realitat en un intent obsessiu per transcendir l'opacitat de les imatges. Per fer-ho reivindiquen totes les possibilitats semàntiques del muntatge i conviden l'espectador a convertir-se en editor de les seves peces.

Compartir
EspecialsFONS ÀUDIOThe Otolith GroupCol·lecció MACBApercepció