SON[I]A

Griselda Pollock ens parla sobre la seva participació en els moviments d'alliberament de la dona dels anys setanta a Anglaterra, així com sobre les confluències entre feminisme i historia de l'art.

SON[I]A

Martha Rosler analitza la proliferació dels sistemes de vigilància i les representacions del jo en la societat contemporània, alhora que ens parla dels circuits de l'art als anys setanta, de l'escena seminal del vídeo art i de la necessitat d'utopies.

SON[I]A

Judy Dunaway parla sobre globus tenors, improvisació, autobusos Greyhound, música occidental, la crisi de la SIDA, la seva experiència estudiant amb Alvin Lucier i de com aprendre a tocar un piano ben afinat.

SON[I]A

Laura Mulvey contextualitza, actualitza i matisa la profunda influència de “Visual Pleasure and Narrative Cinema”, text fundacional de la teoria cinematogràfica feminista i de la seva denúncia de la "mirada masculina" de Hollywood.

SON[I]A

Marysia Lewandowska parla del Women’s Audio Archive, de com es teixien xarxes abans de les xarxes i de la potencialitat de generar converses des de l'art.

SON[I]A

Yayo Herrero habla d'ecofeminisme, la gestió política dels desitjos, les expectatives i la necessitat d'establir nous patrons de coresponsabilitat social i institucional.

SON[I]A

La directora i activista Lizzie Borden parla sobre les seves pel·lícules, feminisme i el context artístic dels anys 70 i 80 a Nova York.

SON[I]A

Miren Etxezarreta desarticula el fals mite de la crisi de les pensions, analitza les dinàmiques fagocitadores del neoliberalisme, el recent auge de la dreta i exposa noves estratègies d’accionisme ciutadà.

SON[I]A

Raquel Gutiérrez parla d'experimentació política, de feminismes populars i lluita de dones i de com inscriure l'agenda de l'autonomia del cos en la seva noció de “la política en femení”.

SON[I]A

ENG Andrea Fraser parla sobre els reptes i limitacions de l'activisme cultural, els subcamps de l'art, la relació dels artistes amb el mercat i els models de museu en l'era neoliberal.

ESPECIALS

Dora García desenvolupa projectes que tendeixen al creixement infinit recorrent a pràctiques com el teatre invisible, les notes a peu de pàgina o l'exploració per serendipia.

SON[I]A

Angela Dimitrakaki parla sobre la nova crítica feminista; sobre els límits de la democràcia, les argúcies del postcapitalisme i l'ambivalència dels comuns.

ESPECIALS

Viatges, ruïnes, colors i textures a l'obra de Patricia Dauder.

ESPECIALS

Eulàlia Valldosera parla sobre els seus usos de la llum, la seva condició de dona, els seus processos creatius i les seves obres presents a la Col·lecció MACBA.

ESPECIALS

Amb la idea de documentar l'obra d'artistes de la Col·lecció MACBA, FONS ÀUDIO parla amb Eulàlia Grau.

SON[I]A

Entrevista amb Silvia Federici sobre nous models de comunalisme i de revaloració del treball reproductiu.

SON[I]A

Entrevista amb Judith Butler sobre política, economia, societats de control, gènere i identitat.

Programa
Paraula
Per data de publicació
Data inicial
Data final

Les etiquetes més populars...